BODY LAB – trening

BODY LAB – TRENING

U suradnji sa Centrom Gaia Holistic

  Petkom  19:00 – 20:30

u prostoru Gaia Holistic Centra , KC K. Rojc

Perceptivno tijelo
-uvod u somatski proces-

Upoznajte somatski pristup tijelu, pokretu i percepciji i upotrijebite ga za svjesnije življenje. Nadopunite sliku o ljudskom tijelu, probudite čula i naučite se kretati bez stresa i boli

Somatski pokret je proces buđenja svijesti kroz tjelesnu percepciju – dodirom, dahom i vođenim pokretom, te nas uči kako primjeniti tu svjesnost na kreativan i autentičan način.
Ovakav pristup radu s tijelom otvara nam mogućnost spoznati i od-učiti automatske i ustaljene uzorke kretanja i povratiti prirodnu prilagodljivost i fluidnost u našem stajanju, kretanju i izražavanju.
Prirodni pokret je pokret bez napora, pokret koji je podržan od sile teže, prostora i naše namjere.

Stimulacijom i reorganizacijom fizičko-emotivno-perceptivne svjesnosti našeg tijela, vraćamo osjećaj ravnoteže, vitalnosti i blagostanja, rafiniramo i poboljšavamo učinkovitost našeg kretanja te smanjujemo rizik od ozljede .

Satovi se temelje na praksama izvedenima iz VMI prakse (Voice Movement Integration Practice) koja kombinira i povezuje pokret, dah, glas, ples, iskustvenu anatomiju i tehnike fizičkog reprogramiranja.

Neke od metoda koje ćemo koristiti na radionici:

Aktivni dah (Active breath) je serija vođenih sekvenci pokreta koji integriraju disanje cijelog tijela i zvuka izravno sa fizičkom svijesti i pokretom. Od stajanja i prirodnog disanja evoluiramo u pokret tijela, potpuno svjesni našeg daha, naše ravnoteže, od kuda se naš pokret inicira i kako se naše tijelo potpuno povezuje. Glas putuje našim dahom i budi cijelo tijelo. Cirkulacija energičnog daha kroz tijelo vitalizira naš pokret i pojačava tjelesni potencijal za potpuno i aktivno pokretanje tijela.

Iskustvena anatomija bit će nam vodič u osvještavanju različitih tjelesnih sustava i njihovog utjecaja na kvalitetu pokreta te podršku koju nam ti sustavi pružaju u pronalaženju posturalne ravnoteže, funkcionalnog i izražajnog pokreta.

Igrom, kroz plesno-vokalnu improvizaciju, integrirat ćemo nove spoznaje te dovesti naše individualne procese u interakciju s prostorom i drugima u prostoru.
Obzirom da ćemo raditi tijelom ponesite udobnu odjeću .


Kontakt: 097 664 6854 , www.koranadaic.com , koranadaic@gmail.com

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s